Biscotti

biscotti

Biscotti

Sastojci

  • 200gr badema,pistaća(krupno sečenih)
  • 3 žumanca
  • 250gr šećera
  • 3 kesice vanil šećera
  • 3 belanca
  • malo soli
  • 1 i 1/2 limunove korice
  • 400 gr brašna
  • 1 i 1/2 kašičica praška za pecivo

 

Priprema

Propecite bademe i pistaće u tiganju ili u tepsiji u pecnici oko 10 minuta. Umutiti sećer, vanilin sećer i žumanca kremasto. Posebno umutiti belanca sa malo soli. Lagano spojiti umućena žumanca i belanca, dodti bademe, izrendanu limunovu koricu i postepeno dodajte prosejano brašno sa praškom za pecivo. Oblikovati kuglu od testa, istresti na radnu površinu i podeliti na tri dela. Svaki deo oblikovati kao kobasicu, široku oko 5cm i visoku 2cm.

Poslagati ih u tepsiju na papir za pečenje, malo ih poravnati odozgo da ne budu baš skroz okrugle i stavi u prethodno zagrejanu rernu na 175C i peci oko 30-35 minuta u zavisnosti od vaše rerne. Pečene “kobasice” odmah iz rerne izvaditi na dasku i secite ukoso keksiće širine 1-2 cm. Slažite ih na žicu za hlađenje i ohlađene ostavite u kutiju za keksiće. Inače se keksići mogu ponovo staviti u rernu da se suše onako isečeni.

Serviranje

Pored prženih badema možete dodati pistaće, čokoladu na kockice ili suvo voće.
Serviranje biscotti uz Schargo instant kafu i uživajte. Prijatno.

Nema komentara

Napiši komentar