Integralne kifle sa medom i čaj

integralne kifle sa medom i čaj

Integralne kifle sa medom i čaj

Sastojci

  • 250 gr integralnog pšeničnog brašna
  • 200 gr belog pšeničnog brašna
  • 1 kesica suvog kvasca
  • 1 jaje
  • 60 gr putera
  • 4-5 kašika meda
  • prstohvat soli
  • 250 ml mleka
  • šećer u prahu za čaj
  • crni čaj
  • zrnca kardamona

Priprema

U posudi izmešati obe vrste brašna sa suvim kvascem i solju. U drugoj izmešati mlako mleko, rastopljeni puter, med i jaje. Spojiti sadržaj obe posude i dobro izmešati. Umesiti homogeno i elastično testo, pokriti posudu i ostaviti da testo naraste sat i 30 minuta ili dva sata.

Na brašnom posutoj radnoj površini razvući oklagijom testo u dugačak pravougaonik, pa nožem iseći trouglove. Svaki trougao zarolati i formirati kiflicu. Krajeve kiflica malo saviti ka unutra. Pripremljene kiflice poređati na pleh, na koji ste stavili papir za pečenje. Ovako spremljene kiflice ostaviti još pola sata da se odmaraju.

Ugrejte rernu na 180°C i pecite kiflice oko 15 minuta. Ohladite 10-tak minuta, pa ih pospite prah šećerom. Poslužite uz med i čaj.

Crni čaj sa kardamonom: U maloj staklenoj teglici izmešati par kašičica crnog čaja i 5-6 bobica kardamona, koje ste prvo otvorili i zajedno sa semenom stavili u crni čaj. Ovu mešavinu ostaviti nekoliko dana u zatvorenoj teglici da se ukusi sjedine. Vrelom vodom preliti mešavinu crnog čaja i kardamona, ostaviti 3 minuta, procediti i poslužiti sa kriškama limuna.

Serviranje

Predlažemo serviranje vanila keksića uz Schargo tea early grey.

Nema komentara

Napiši komentar