Limun trouglići

limun keksići

Limun trouglići

Testo

  • 200 g brašna
  • 1/2 kašike praška za pecivo
  • 100 g maslaca (omekšanog)
  • 80 g šećera u prahu
  • 2 žumanca
  • 2 kašike mleka

 

Krem

  • 100 g šećera u prahu
  • od 1 limuna narendana korica
  • od 2 limuna sok
  • 2 žumanca
  • 100 g omekšanog maslaca
  • šećer u prahu za posipanje

 

Testo Priprema

1. Pomiješajte prosejano brašno i prašak za pecivo. Dodajte ostale sastojke pa prvo mikserom izmešajte, a onda rukama umesite testo. Napravite kuglu i umotajte ga u prozirnu foliju, te ostavite u hladnjak na sat vremena.

2. Izvadite iz hladnjaka i razvucite testo debljine od 5 mm.

3. Izrežite keksiće u obliku trougla, nazubljenim točkićem ili kalupom. Polovinu keksića izrežite sredine, tako da dobijete okvire. Pazite da imate jednak broj keksića bez i sa okvirom.

4. Na lim stavite papir za pečenje pa na njega poslažite keksiće.

5. Pecite oko 8-10 minuta na 180°C (prethodno zagrijte pećnicu).

6. Čim su gotovi samo okvire pospite šećerom u prahu.

 

Krem Priprema

1. Izmešajte šećer u prahu, limunovu koru, limunov sok i žumance.

2. Zagrejte krem dok ne provri uz stalno mešanje, a kad provri kuvajte još jedan minut .

3. Sklonite sa vatre i ostavite da se ohladi uz povremeno mešanje.

4. U ohlađen krem dodajte maslac i mešajte dok ne postane kremasto.

5. Kremom spojite jedan celi keksić i jedan s okvirom.

6. Posite šećerom u prahu. Servirajte.

 

Serviranje

Predlažemo serviranje limun trouglića uz Schargo tea multivitamin.

Nema komentara

Napiši komentar